En guzel kahvaltimi bu yaz Rize’de, Jeune Turc ve Pocahantas’in da dahil oldugu 10 kisilik orduyla ettim. Ordu diyorum, cunku gercekten tam bir aclar ordusuyduk π
Hersey, Zumrud-u Anka’ya girisimizle basladi. Gelen kahvaltiliklar; beyaz peynir,salatalik,domates,zeytin vs; buyuk acilisa hazirlik niteligindeydi.
Acilisi tabiki biz Karadenizlilerin vazgecilmezi, muhlama yapti. Ha simdi burada tikkat! Sutun kaymagini alarak bu yemegi yapan Trabzonlular ona her ne kadar ‘kuymak’ dese de; Istanbullular ‘mihlama’ demekte diretse de; Rizeliler icin o hep MUHLAMAdir.
Muhlamanin pesi sira masamiza tesrif eden, yore halkinin tabiriyle minzi peynirli (ama siz lor peyniri olarak dusunebilirsiniz) yumurta keyfimize keyif katti. Bitti mi, hayir! Cunku sirada pide var π
Peynirli ve kavurmali pidelerin gelmesiyle soframiz tamam oldu!
Tek kelimeyle muhtesemdi…Oyle ki, bugun hala o kahvaltinin hayalini kuruyorum!
Yemek kisminin disinda,ayni zamanda otel kismi da bulunan Zumrud-u Anka’ya http://www.zumruduankaotel.com adresinden ulasabilirsiniz. Gitmediyseniz, Karadeniz’e gidilebilecek en iyi zamanlarin mayis ve eylul oldugunu belirtmeliyim. Yemek yemeyi benim kadar seviyorsaniz; denemek serbest, mutluluk garanti π