En guzel kahvaltim!

En guzel kahvaltimi bu yaz Rize’de, Jeune Turc ve Pocahantas’in da dahil oldugu 10 kisilik orduyla ettim. Ordu diyorum, cunku gercekten tam bir aclar ordusuyduk πŸ™‚
Hersey, Zumrud-u Anka’ya girisimizle basladi. Gelen kahvaltiliklar; beyaz peynir,salatalik,domates,zeytin vs; buyuk acilisa hazirlik niteligindeydi.

Acilisi tabiki biz Karadenizlilerin vazgecilmezi, muhlama yapti. Ha simdi burada tikkat! Sutun kaymagini alarak bu yemegi yapan Trabzonlular ona her ne kadar ‘kuymak’ dese de; Istanbullular ‘mihlama’ demekte diretse de; Rizeliler icin o hep MUHLAMAdir.

Muhlamanin pesi sira masamiza tesrif eden, yore halkinin tabiriyle minzi peynirli (ama siz lor peyniri olarak dusunebilirsiniz) yumurta keyfimize keyif katti. Bitti mi, hayir! Cunku sirada pide var πŸ™‚
Peynirli ve kavurmali pidelerin gelmesiyle soframiz tamam oldu!


Tek kelimeyle muhtesemdi…Oyle ki, bugun hala o kahvaltinin hayalini kuruyorum!
Yemek kisminin disinda,ayni zamanda otel kismi da bulunan Zumrud-u Anka’ya http://www.zumruduankaotel.com adresinden ulasabilirsiniz. Gitmediyseniz, Karadeniz’e gidilebilecek en iyi zamanlarin mayis ve eylul oldugunu belirtmeliyim. Yemek yemeyi benim kadar seviyorsaniz; denemek serbest, mutluluk garanti πŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s